söndag 19 juli 2009

Pirogkalas

Jag och sonen bakade pirog igår. Sonen bakade en egen mycket uppskattad barnpirog.

Deg:
100g Margarin
2 dl Vatten
1 Jäst
½ tsk Salt
2 Ägg
1 l Vetemjöl

Smält margarin, häll i vatten. Blanda i jästen och sedan övriga ingredienser. Knåda till en deg och låt jäsa 30-40 min.

Fyllning:
2 Gula lökar
2 Vitlöksklyftor
4 msk Tomatpuré
½ tsk Svartpeppar
700 g Köttfärs
1 burk Krossade tomater
1 Buljongtärning
1 msk Paprika
1 tsk Salt
1 dl Riven ost

Hacka och fräs lök, stek köttfärs. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, svartpeppar, buljong, paprika och salt. Pressa i vitlöken och låt koka i 30 min. Tillsätt sedan osten. Spara lite till pirogen.

Baka ut degen. Lägg på fyllning på halva degen. Vik över och förslut. Pensla med ägg och strö över lite riven ost. Grädda i 200 grader i 20 minuter. Servera med lite sallad och crème fraîche.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar